top of page

Mitt målande är i sig en spännande resa.

Den har fått en härlig start och den lever liksom ett eget liv, med allt som vill komma fram ur mitt inre. I mitt innersta rum finns inga gränser och hinder. När jag hämtar inspiration går jag in i "ljuset". Ett tyst tidlöst rum fullt av möjligheter och kärlek. När jag sen ser min omvärld och helt lever i den, så tar jag med mig det fysiska in i "ljuskammaren" och transformerar detta till en slags avtryck på min duk. Jag är inte så medveten om min kreativa process. Den sker mer eller mindre utan min påtvingade föreställning om hur något är eller ska vara. Det blir till berättande bilder. Jag namnger dessa målningar, för de vill bli berättade. Detta är för mig en bra övning i tillit, till det som vill komma fram. Sen är det fritt för åskådaren att göra sin egen fria tolkning. 

När jag målar känner jag mig fri glad och lycklig!

LIVSKONST

ELLER KONSTEN

ATT LEVA...

I mitt pedagogiska arbete med barnen, kommer jag närmare dessa livsfrågor.

Att våga vila i nuet och se kreativa möjligheter till att leva livet fullt ut. När jag lever mitt liv som jag vill, känns livet som ett äventyr med många möjligheter och inga hinder. jag är inte bara en konstnär som målar mina tavlor. Jag är nu en levnadskonstnär med en vit "livsduk" som jag fyller med livets små överraskningar i klara vackra färger. Både i bild, ord och i handling. Varje gång du upplever något nytt blir man mottaglig för inspiration. Varje gång man provar något annorlunda låter man universum veta att man lyssnar och då upptäcker man att dessa val är lika äkta som en själv. 

Tänk att du får en ny målarduk varje dag. När vi är mitt i livets flöde och njuter av ögonblicket syns inte penseldraget. Jäkta inte igenom dina förberedelser i dag, medan du gör dig klar att återge en bit av din själ på livets målarduk.

bottom of page